Välkända blankaren: "Tesla på väg att köra in i en tegelvägg"

Välkända blankaren: "Tesla på väg att köra in i en tegelvägg"

Elon Musk. Foto: Evan Vucci/TT.

Finwire / Breakit

Jim Chanos slutar inte att attackera biltillverkaren Tesla, ett företag i vilket han utökat sina korta positioner under hela 2017.

Vid ett event i Detroit kom den senaste kängan när Chanos sade att Tesla är på väg mot en tegelvägg, rapporterar Bloomberg News.

Att Tesla är dömt att gå under i Jim Chanos ögon borde inte förvåna någon. Tidigare har han liknat företaget vid ett affischnamn för vår tids bullmarknad, och inte på något smickrande sätt.

Han har även sagt att företaget var på väg mot insolvens när uppköpet av SolarCity tillkännagavs i september 2016. Då stod Tesla-aktien på 196 dollar. Idag står dock aktien betydligt högre vid 339 dollar.

Jim Chanos valde nyligen att lägga fram ett framtidsscenario där Elon Musk går över till att helt fokusera på SpaceX. Då hela Teslas värde är uppbyggt på Elon Musk skulle företaget gå under så fort han försvann, resonerade Jim Chanos.

Men medan attackerna mot Tesla har kommit med jämna mellanrum från Jim Chanos har bolaget fortsatt stiga på börsen. Jim Chanos har kunnat förklara detta genom att hänvisa till att Elon Musk lyckats med bedriften att övertyga alla om att elbilar är något man vill ha.

”Vad Elon Musk gjorde var enkelt. Han gjorde elbilar sexiga”, sade Jim Chanos.

Men den fördel som Elon Musk har gett Tesla med detta kommer att försvinna så fort konkurrerande aktörer som Porsche och BMW börjar släppa sina versioner, tillade Jim Chanos.

Läs fler artiklar
LÄS MER