Toadman faller i premiärhandeln på börsen

spelbranschen
Toadman faller  i premiärhandeln på börsen

Robin Flodin och sekvens ur Immortal- Unchained. Foto: Press

Finwire / Breakit

Har tappat 25 procent i handeln.

Breakit har flera gånger skrivit om Toadman Interactive och Stefan Lundell har även pratat om det i podden. 

När aktien började handlas på marknadsplatsen NGM Nordic MTF föll den direkt.

Toadman Interactive är en svensk spelutvecklingsstudio baserat i Stockholm. Bolaget grundades 2013 och har varit delaktiga i utvecklandet av PC- och konsoltitlar samt mobilspel som Dead Island, Killing Floor och Warhammer: Vermintide.

Toadman avslutade den 24 november sin nyemission inför noteringen. Nyemissionen på 22 miljoner kronor tecknades till 83 miljoner kronor av 1 230 personer, vilket motsvarar en teckningsgrad på 377 procent. Exklusive de på förhand ingångna teckningsåtaganden på 11 miljoner kronor uppgick teckningsgraden till 654 procent på de resterande 11 miljoner kronor erbjudna till allmänheten. Teckningskursen var 12,90 kronor per aktie.

Aktien har hittills idag handlats mellan 9,15 kronor som lägst betalt och 14,40 kronor som högst betalt. Klockan 10.30 var senast betalt 9,70 kronor, vilket är en nedgång på 25 procent jämfört med teckningskursen på 12,90 kronor per aktie. Aktier för 2,1 miljoner kronor har bytt ägare hittills idag. Bolaget har 15,05 miljoner aktier utestående och börsvärdet är 146 miljoner kronor räknat på senast betalkurs.

Läs fler artiklar
LÄS MER