PaySalary fixar lönerna åt dig – köps upp av Jobandtalent

Breakit - PaySalary fixar lönerna åt dig – köps upp av Jobandtalent

PaySalary köps upp av Jobandtalent.

Towe Boström

Reporter

PaySalary, som fixar lönerna åt bland annat Uber Eats, köps upp av Madrid-baserade Jobandtalent, kan Breakit berätta.

PaySalary är en startup som vill göra det enklare för företag att hantera löner. 

Kunderna registrerar uppgifterna hos PaySalary som sköter det administrativa och tar på sig arbetsgivaransvaret. 

Bland kunderna återfinns bland annat Uber Eats i Sverige. 

Nu köps företaget upp av det Madrid-baserade bolaget Jobandtalent, som skapat en plattform som matchar sökande och arbetsgivare i Europa genom en algoritm.

Jobandtalent backas bland annat av Niklas Zennströms Atomico och ​förvärvet är en del av en global​ ​expansionsstrategi​. 

Grundarna Reibin Amin och Erik Lantto säljer nu hela sitt innehav, men kommer att fortsätta arbeta med PaySalary.

Reibin Amin vill inte avslöja någon prislapp, men säger att de är jätteglada över att bli en del av Jobandtalent och ser fram emot att växa tillsammans.

”Affären ger många synergieffekter och tillskottet av resurser gör att vi kan tillgodose det kraftigt ökade behovet av vår tjänst”, säger Reibin Amin.

Det var faktiskt en Breakit-artikel som ledde till att Jobandtalent fick upp ögonen för PaySalary, berättar Reibin Amin.

”De läste en artikel om oss när de var i Sverige, rättare sagt en av deras svenska anställda som jobbar med det spanska teamet”, säger Reibin Amin.

Genom de utökade resurserna planerar PaySalary nu att fortsätta utveckla tjänsten och bygga vidare på kundbasen. I dagsläget finns företaget bara i Sverige men målet är att börja expandera till övriga Norden i slutet av nästa år. 

Under förra året omsatte PaySalary runt 11 miljoner kronor. Majoriteten av dessa pengar slussas dock vidare i form av löner till personer anställda via deras tjänst – Paysalary behåller i sin tur en procentsats på den siffran.

Bolaget redovisade förra året ett resultat på 260.000 kronor.

Enligt företaget har man hittills betalat ut över 6000 löner och tiodubblat omsättningen under de senaste 18 månaderna.

I våras rapporterade vi att Uber Eats återfanns på PaySalarys kundlista. I en tidigare granskning framkom det att Breakits reporter tjänade 39 kronor i timmen före skatt när han agerade cykelbud åt Uber Eats.   

"Det finns ju ingen vinning för vår del att det ska vara låga löner", sa Reibin Amin då och tillade att det gynnar dem att Uber utlovade förbättringar. 

Köparen Jobandtalent uppges omsätta 800 miljoner kronor. Enligt siffror från GP Bullhound, från i höstas, har bolaget tagit in över 650 miljoner kronor i riskkapital. 

Juan Urdiales, som grundat Jobandtalent, beskriver PaySalary som ett perfekt komplement.

”Tillsammans kommer vi att lägga stort fokus på att växa i Sverige och Norden”, säger han.

Läs fler artiklar
LÄS MER