Esportal köper världens största gamingcenter Inferno Online

Esportalspelbranschen

Sara Lindmark

Sara Lindmark

Reporter

“Denna ikoniska spelarena för gamers är vad Old Trafford och Camp Nou är för många fotbollsspelare".

Vi har tidigare skrivit om e-sportplattformen Esportal. Tanken med plattformen är att förbättra matchningen vid onlinespel så att spelarna i större utsträckning möter motståndare på samma nivå som dem själva.

Nu köper Esportal gamingcentret Inferno Online som är födelseplats för flera av världens bästa lag och spelare. Ninjas in Pyjamas har bland annat sitt “klanrum” i lokalerna och det finns även en högteknologisk studio som producerat format för bland annat e-sportligan ESL.

“Denna ikoniska spelarena för gamers är vad Old Trafford och Camp Nou är för många fotbollsspelare. Förutom att det är det modernaste gamingcentret i världen så håller även världselit såväl som amatörer inom e-sporten till i Inferno Onlines lokaler. Det är en enorm styrka när Esportal expanderar vidare”, säger Esportals medgrundare Daniel “Pani” Aicardi, i ett pressmeddelande.

Förra året omsatte Infernkoncernen 30 miljoner kronor och gjorde en rörelsevinst på närmare 2 miljoner kronor. Hur mycket Esportal betalat för bolaget framgår inte.

“Vi har valt att inte kommunicera det, men de får bra betalt, vi är båda nöjda”, säger Rickard Wilton, ordförande för Esportal.  

I dag finns cirka 250 miljoner aktiva gamers som utövar e-sport. Marknaden för gaming växer snabbt och förväntas omsätta 10 miljarder kronor 2020.

Största ägare i dagsläget är Peter Liljestrand, som även har har grundat spelbolaget Starstable.

Läs mer