Nordea investerar i fintech-bolaget Betalo

Nordea investerar i fintech-bolaget Betalo

Jon Mauno Pettersson

Redaktionschef

Svenska fintech-bolaget Betalo tar in 45 miljoner kronor från bland annat Nordea.

Betalo har tagit fram en app som låter privatpersoner och mindre företag skicka pengar utomlands – till betydligt lägre pris än hos traditionella banker och växlingskontor.

Tjänsten påminner om företag som svenska Transfer Galaxy och estniska Transferwise.

Bolaget har tidigare tagit in riskkapital från Bonnier-anknutna NFT Ventures och det tidigare hockeyproffset Mattias Weinhandl.

Nu står det klart att Nordea – eller närmare bestämt investeringsgrenen Nordea Ventures – kliver in som ny storägare i bolaget. Betalo tar in 45 miljoner kronor, där Nordea står för lejonparten av pengarna.

“Vi har arbetat hårt för att bevisa att vi kan bygga komplexa finansiella tjänster av hög kvalitet, och med den här investeringen kan vi bygga vidare mot visionen att bli en mobilbank. Minst lika viktigt är att vi i Nordea får Nordens starkaste strategiska partner, och i ett område som fintech är kunskap och erfarenhet av marknaden avgörande”, säger Eli Keren, VD på Betalo.

Nordea kommenterar sin investering så här:

"Vi vill kunna erbjuda våra kunder enkla och smarta digitala banktjänster, och Betalo träffar mitt i prick", säger Erik Zingmark, chef för Nordeas avdelning för transaktionsaffärer, Transaction banking.

Betalo, som grundades 2012, omsatte 9 miljoner och gjorde 3 miljoner i förlust under det räkenskapsår som avslutades i augusti 2016.

Läs fler artiklar
LÄS MER