Sök

Jonathan Forster: Spotify växer snabbare tack vare Apple

SpotifyApple Music

Jonathan Forster, vice vd Spotify. Foto: Press

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Men Jonathan Forster flaggar för utslagning bland musiktjänsterna.

Det är i en intervju med nyhetsbyrån Reuters på måndagskvällen som Spotifys vice vd Jonathan Forster släpper nya detaljer kring den vanligtvis så hemlighetsfulla svenska musiktjänsten. 

”Det är toppen att Apple är med i spelet. De har definitivt höjt profilen för strömmad musik . Det är tufft att bygga en industri på egen hand”, säger han i Reuters-intervjun och fortsätter:

”Sedan Apple Music startade har vi växt snabbare och adderat till fler användare jämfört med tidigare”.

Spotify har för närvarande över 30 miljoner betalande användare vilket kan jämföras med Apple Music som har 13 miljoner betalande användare, enligt den senaste kvartalsrapporten. 

Men Apple och Spotify är långt ifrån ensamma på marknaden för strömmade musik. Här finns också, bland många andra, franska Deezer, svenskgrundade Soundcloud och rapparen Jay-Z:s Tidal. Dessutom är Google indirekt en tuff konkurrent genom Youtube.

Jonathan Forster tror inte att det på sikt finns plats för så många breda musiktjänster:

”Internets historia säger mig att det sannolikt inte kommer att finnas kvar så många stora spelare och sedan några mindre nischspelare. Kanske kan det finnas plats för till exempel en musiktjänst för klassisk musik”, säger Spotify-chefen.

Läs mer