Sök

Qapital tar utvecklare från Ticket: "Ska bli kul att hjälpa folk att spara"

QapitalPå nytt jobb

Erik Wyke ny backendutvecklare på Qapital. Foto: Press

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Bankappen Qapital fortsätter att stärka upp organisationen. Nu kliver Erik Wyke in som ny senior backendutvecklare.

Erik Wyke har tidigare, under sin tid som utvecklingschef på nätbanken Avanza, jobbat med flera av personerna på Qapital. På senare tid har han även följt bolaget mer frekvent via sociala medier.

“Erik Akterin (medgrundare och teknisk chef på Qapital, red. anm.) och jag träffades för en lunch och då fick jag höra lite mer om bolagets resa och framtidsplaner. Jag tyckte att det lät intressant. För mig känns det spännande att få vara med på resan framåt och jag är imponerad av det arbete som alla på Qapital har gjort hittills. Dessutom använder de teknik som jag känner mig bekväm med och som jag vill fortsätta jobba med”, säger Erik Wyke.

Var jobbade du tidigare och vad gjorde du i den tjänsten?
“Jag kommer närmast från en tjänst som mjukvaruingenjör på Ticket privatresor. Där jobbade jag med utveckling, förvaltning och drift av sajter och interna system. Jag jobbade med utveckling av både frontend och backend, främst i Java med Spring."

Vad ska du göra i din nya tjänst?
“Jag kommer att jobba som backendutvecklare med nuvarande sparprodukt och även med kommande produkter.”

Vad ser du mest fram emot på ditt nya jobb?
“Det ska bli väldigt kul att jobba med en produkt som användarna älskar och som kan hjälpa dem att uppnå sina sparmål. Att även här få jobba med kompetenta och trevliga människor som brinner för det vi tillsammans ska fortsätta bygga, känns också väldigt roligt.”

-----------------------

Fakta Erik Wyke:

Ålder: 41 år.

Familj: Gift med Johanna, tre barn på 13, 11 och 6 år.

Bor: På Ingarö utanför Stockholm.

Intressen: Sport i allmänhet, fotboll och bandy i synnerhet. Ibland blir det även lite jakt.

Favoritapp: Acast.  

Varför är det din favoritapp?: Det är alltid skönt att ha tillgång till bra podcasts.

Berätta något om dig som inte så många vet om: Jag har fått brev från kungen. Det var en uppgift i svenskan när jag gick i årskurs 2 som gick ut på att vi skulle skriva ett brev till någon. Då tyckte jag att det kunde vara kul att skriva till kungen. Det var ju kul att hovet svarade att kungen hälsade och tackade för brevet.

Läs mer