Breakit - Trio tar in kapitalrunda för att revolutionera digital redovisning
Olle Rydqvist, Andreas Granstedt och Matthias Hjalmarsson. Foto: Press.

Trio tar in kapitalrunda för att revolutionera digital redovisning

Publicerad 01 feb 2016, kl 08:31

User image
Sara Lindh Visa profil

Startupen PE Accounting säger sig vilja revolutionera den traditionella redovisningsbyrån. Nu tar bolaget in 15 miljoner kronor för att kunna gasa på i snabbare fart.


I PE Accountings värld existerar inte papper och pärmar. De tre grundarna har byggt en automatiserad och pappersfri ekonomilösning som närmare 170 tjänsteföretag använder sig av.

“Det är väldigt svårt att automatisera flöden utifrån de program som finns på marknaden så vi har byggt allt själva. Allt från lönesystem, tidrapportering och scanning till samtliga betalflöden och bokföring,” säger Olle Rydqvist, medgrundare och vd för PE Accounting.

Verksamheten har börjat ta fart. Förra året omsatte bolaget 19 miljoner kronor och redovisade ett rörelseresultat på 2,5 miljoner kronor.

Nu vill grundarna öka takten. Riskkapitalbolaget Alfvén & Didrikson går därför in med drygt 15 miljoner kronor i PE Accounting.

“Marknaden är enorm och vi kommer att få mycket mer konkurrenter i framtiden. Vi måste gasa och skruva upp tempot. Vårt mål för 2016 är att omsätta runt 30 miljoner kronor. I april kommer vi att öppna kontor i Malmö för att därefter ösa på med fler ute i landet. Pengarna kommer också användas för att anställa fler utvecklare,” säger Olle Rydqvist.

Bland konkurrenterna märks bolag som Mr Shoebox, Wint och Pingdom-grundaren Sam Nurmis nya bolag Dooer.

“Men vi säljer både tjänsten och systemlösningen som en helhet. Ofta har man 5-6 olika system för löner och tidrapportering, medan vi har en allt-i-ett-lösning,” säger Olle Rydqvist.

Kravmärkt - @kravmrkt
2016-02-01 09:18:58
Kan bara instämma! Väntar med spänning på att kunna sköta denna biten helt digitalt och med mycket automatisering. Finns pengar och tid att spara i denna änden.
Jonas Angleflod - @jonasangleflod
2016-02-01 08:51:25
Säkrare investering är svår att hitta. Bra team med en serieentreprenör som grundare. De har gjort det rätt. Börja med kunder och väx organiskt. När modellen är bevisad och bolaget är redo för expansion tar man in en förhållandevis liten investering. Grymt bra jobbat PE!