Breakit - Stockholm följer efter Jönköping - glädjebesked för hälsostartups
Foto: Pressbild från Kry

Stockholm följer efter Jönköping - glädjebesked för hälsostartups

Publicerad 04 dec 2015, kl 10:02

User image
Olle Aronsson @ollearonsson · Visa profil
 • 230 reaktioner
 • Sveriges största landsting Stockholm kommer från och med 1 januari att erbjuda videomöte med läkare till samma villkor och pris som fysiskt möte. Det kan betyda en tillväxtboom för techbolag i vårdsegmentet.


  Videomöte med läkare, som erbjuds av startups som Kry och Min Doktor, har hittills inte slagit igenom på bred front i Sverige. En viktig orsak till det är att videomöten inte är subventionerade.

  Därför kostar det mer än dubbelt så mycket att gå till doktorn i surfplattan eller datorn - jämfört med ett fysiskt besök.

  Nu är det på väg att förändras. På fredagsmorgonen rapporterade Breakit om att Jönköpings län blir först i landet med att ge videomöte samma status som fysiska möten.

  Artikeln fick riksdagsledamoten Mathias Sundin (L) att twittra till partikamraten Daniel Forslund, landstingsråd i Stockholms län med följande fråga.

  Att förändringen sker i Stockholms län, som är störst i landet, är en stark indikator på att det är på väg att lossna för videomöten inom vården.

  Det ska också ses i ljuset av att diskussionen om ett förbud om vinster i välfärden har svalnat. Det märktes inte minst i måndags när vårdkoncernen Attendo börsnoterades. Aktien steg med 35 procent första handelsdagen.

  Politikernas mer tillåtande inställning kan också få riskkapitalinvesteringarna inom ny teknik för vården att öka kraftigt i Sverige under nästa år.

  Taggar:

  Kry,

  Vtr45 - @Vtr45
  2015-12-06 14:55:47
  Bra. Häng på nu, VÅRDC!