Sök

Keyflow-grundaren Greger Hagelin ska lyfta Mattias Hjelmstedts musikstartup

Utopia Music GroupRekrytering

Mattias Hjelmstedt som grundade Utopia får in Greger Hagelin som affärschef. Foto: Towe Boström/TT

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Greger Hagelin lämnade sitt Keyflow för att bli affärschef för den AI-drivna musikstartupen Utopia.
"Jag är exalterad över att ha valt en ny utmaning i Utopia Music Group", säger han.

Under fredagsmorgonen kunde Breakit berätta att Johan Sandelin Ekelund gått in som ny vd i nattklubbs-appen Keyflow. 

Keyflow har utvecklat en app och plattform som bland annat hjälper gäster och nattklubbar att hantera gästlistor och bordsbokningar. 

Företagets medgrundare Greger Hagelin har lämnat vd-rollen, men har fortfarande en större post i bolaget.

Han har gått vidare till en annan utmaning inom musikindustrin, nämligen som affärschef för den Barcelona-baserade startupen Utopia Music Group. Något som tillkännagavs av Utopia i ett pressmeddelande under fredagsmorgonen. 

Företaget använder sig av artificiell intelligens och har skapat en algoritm som läser av lyssnarnas beteende för att hjälpa artister och skivbolag att rikta sin marknadsföring.

Det var i september som Breakit träffade Mattias Hjelmstedt som står bakom  Utopia. Under Barcelona-mötet avslöjade vd:n Mattias Hjelmstedt  att han har stora planer för bolaget och räknat med att rekrytera 200 personer innan slutet av 2018. 

Greger Hagelin, som även grundat Wesc, gick in i rollen som affärschef i somras och är baserad på Utopias huvudkontor i Barcelona. Bolaget är dock registrerat i Schweiz. 

”Han har en fantastisk erfarenhet från hela världen när det gäller kommersiella produkter. Det känns otroligt roligt”, säger Mattias Hjelmsted till Breakit. 

Samtidigt utlovar Utopia fler signifikanta rekryteringar framöver. 

Greger Hagelin säger att han är stolt över att ha hjälp Keyflow att nå marknadsnärvaro i 15 länder.

”Men jag är exalterad över att ha valt en ny utmaning i Utopia Music Group som låter mig aktivera professionella nätverk och använda expertisen jag utvecklat under min karriär", säger han. 

Mattias Hjelmsted, som bland annat grundat filmtjänsten Voddler och tv-tjänsten Magine, är optimistisk inför framtiden. 

”Greger kommer att bli en drivande kraft i att fullfölja Utopia Music Groups ambitioner att bli en av huvudspelarna i den moderna musik- och underhållningsvärlden, han tar med sig ett nätverk och en erfarenhet som kommer att öka vår tillväxt”, säger Mattias Hjelmstedt.

Läs mer