Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Gamla Klarna-toppar tar in 4 miljoner till sin bolånestartup

Artikel bild

Stoer får in nytt kapital och byter vd.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

I vintras kunde Breakit berätta om att flera tungviktare från fintechvärlden var på väg att dra igång en ny startup. Teamet leddes av Pär Isaksson, tidigare IT-chef på Klarna och Niklas Hjelmsäter, tidigare finanschef på samma bolag.

Stoer, som bolaget heter, riktar sig mot bolånegivare. Tanken är att hjälpa banker och andra långivare att möta konsumenterna på ett bättre sätt, direkt i mobilen.

“Dagens bolåneprodukter är också ofta låsta i en mycket manuell process där konsumentmötet lämnar en hel del att önska. Stoer digitaliserar och automatiserar process och infrastruktur så långt det är möjligt med modern teknik som efterlever nuvarande och kommande regelefterlevnadskrav”, skriver Pär Isaksson i ett mejl till Breakit.

Nu visar dokument på bolagsverket att Stoer fått in närmare 4 miljoner kronor i en investering från flera privata investerare.

“I det här skedet var vi ute efter en liten seedfinansiering med avsikt att öka takten i byggandet av systemet genom att utöka teamet med utvecklare och specialister”, skriver Pär Isaksson i mejlet.

Han berättar även att bolaget nu har tagit fram den första prototypen av sitt system. Den färdiga produkten räknar han med är klar vid årsskiftet.

“Vi kommer även att förbereda för en större finansieringsrunda framåt slutet av året. Dialoger pågår med en lång rad kunder och det skall bli väldigt spännande att se vilken som först hoppar på vårt tåg. Den som gör det kommer att få ett stort försprång framför sina konkurrenter”, skriver Pär Isaksson.

Men allt är inte bara en dans på rosor. Under det senaste halvåret har man inte bara fått in kapital. Niklas Hjälmsäter har lämnat vd-rollen i bolaget och istället blivit finanschef på Lindorff. Pär Isaksson har istället steppat in som vd.

“Det är egentligen ingen dramatik i det. Det är sånt som händer ibland när man startar upp”, säger Pär Isaksson, som förtydligar att Niklas Hjelmsäter fortfarande är kvar som delägare även om han inte jobbar operativt i bolaget.

Läs mer