Brakförlust för budbolaget Urb-it: "Mycket stora investeringar"

Urb-it

Lage Jonason är huvudägare i Urb-it.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Den förlusttyngda leveranstjänsten Urb-it, som noterades på Nasdaq First North den 7 juli, fortsätter att blöda pengar.

Omsättningen för leveransbolaget, som vill levererar varor köpta på nätet med hjälp av cykelbud, uppgick till minst sagt blygsamma 0,1 miljoner kronor under det andra kvartalet. Rörelseresultatet landade samtidigt på minus 24,4 miljoner kronor.

"Urb-it bygger på en bestämd övertygelse om att affärsmodellen är internationellt skalbar. De mycket stora investeringar som gjorts och de förluster som uppkommit kan endast rättfärdigas i takt med att vi visar att med lönsamhet kan expandera till nya städer. Men innan så sker, måste vi kunna påvisa att de tre städer i vilka vi nu är verksamma med kraft och uthållighet rör sig mot break-even", uppger Lage Jonason som tills vidare tagit över vd-posten efter att Fredrik Warstedt tvingades lämna av hälsoskäl.

Framåtblickande skriver Urb-it att fokus är att kraftfullt lansera tjänsten mot konsument. Det ska dels ske genom att tillsammans med vissa större retailers göra specifika kampanjer, dels kampanjer riktade mer generellt mot konsumenter.

"Det finns nu tillräckligt många integrerade retailers och ett relevant utbud av "Urb-it-bara" produkter för att användningen av Urb-it ska kunna ta fart full ut", konstateras det.
 

Läs mer