Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Esprit i konkurs – klassiska klädkedjan klarar sig inte

Artikel bild
Esprit i Sverige går i graven.

Omsättningen har rasat och butiker gått omkull – nu stängs e-handeln ner.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Sedan början på 80-talet har Esprit haft verksamhet i Sverige. Till en början med vanliga butiker men på senare år har även e-handeln varit ett intäktsben för bolaget. Men omsättningen har fallit de senaste åren och efter att två butiker gått omkull i början av april skyltade den sista kvarvarande butiken i juni om till konkurrenten Holmlunds. Igår försattes bolaget till slut i konkurs och även e-handeln har stängts, skriver sajten ehandel.se.

Men bolaget har varit illa ute länge. Redan i slutet av 2021 tvingades Esprit att upprätta en kontrollbalansräkning eftersom det egna kapitalet understeg hälften av det registrerade aktiekapitalet. Räddningspaket sattes in från ägarna men det hjälpte inte och på måndagen försattes alltså bolaget i konkurs.

Under 2022 som är det senast kända bokslutet omsatte bolaget 90 miljoner kronor och gjorde en förlust på en halv miljon kronor.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer