Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Decathlon stänger alla butiker i Sverige

Artikel bild
Foto: Istockphoto.

Franska Decathlon stänger igen butikerna i Sverige – den globala ekonomin satte käppar i hjulen för sportjätten.

Åsa Johansson

Åsa Johansson

asa@breakit.se

Reporter

Nästan ett helt år har flugit förbi sedan Breakit rapporterade om att Decathlon slår igen hälften av sina butiker i Sverige. 

Den franska sportjätten öppnade butiker i detta avlånga land för över ett decennium sedan, men i september förra året meddelades att affärerna i Kungens Kurva och Barkarby utanför Stockholm skulle slå igen. Orsaken? En tuff marknad och den då rådande ekonomiska situationen i världen, som gjort att bolaget tvingats till en omorganisation. 

Nu lämnar kedjan Sverige helt och hållet. Den 21 juli blir sista dagen då du kan handla i en Decathlon-butik i Sverige, rapporterar Market. 

“Även om det inte var så här vi ville avsluta den här resan på grund av passionen hos vårt team här i Sverige och kärleken till det här landet, har den nuvarande globala ekonomiska situationen och dess inverkan på våra aktiviteter i Sverige tvingat oss att tyvärr fatta detta svåra beslut”, skriver Decathlon på sin svenska hemsida. 

Under 2022 omsatte Decathlon Sverige AB 326,5 miljoner kronor, med ett minusresultat på 23,8 miljoner kronor. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer