Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Succékomikern Johanna Nordström minskar – men miljoner fortsätter ticka in på kontot

Artikel bild
Komikerns och poddaren Johanna Nordström. Foto: Fredrik Persson/TT

Hon är komiker, poddare, programledare och alldeles snart sommarpratare också. Vi har kollat hur förra året gick för Johanna Nordström.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Hon är verkligen ingen man kan anklaga för att bara ha ett verktyg i verktygslådan. Johanna Nordström är verksam som komiker och har bland annat haft ett program på Netflix, hon driver podden Ursäkta tillsammans med Edvin Törnblom, hon har suttit i Talang-juryn, dykt upp i Melodifestivalen och i TV4-succén Solsidan och snart så ska hon sommarprata i Sveriges Radios P1. Dessutom startade hon nyligen ett nytt bolag där det fortfarande är hemligt vad hon ska göra.

Ja, man blir nästan andfådd av att skriva det så mycket håller Johanna Nordström på med. Men hur lönsamt är det att hålla på med så mycket? Vi tog en kik i hennes bolag Jonielol för att se hur det gick under 2023. 

Då visar det sig att hon faktiskt har slagit av på takten. Enligt årsredovisningen har antalet uppdrag minskat och omsättningen har fallit från 12,3 miljoner kronor under 2022 till 7,7 miljoner kronor under fjolåret. Även resultatet ser en kraftig minskning från 9,2 miljoner kronor under 2022 till bara 2 miljoner kronor förra året. Förutom färre antal uppdrag så ligger förklaringen i att personalkostnaderna har skjutit i höjden och landar på hela 5,5 miljoner kronor till bolagets enda anställd, vad vi får förmoda är Johanna Nordström själv. 

Vinsten i bolaget gör ändå att hon kan unna sig 1 miljon kronor i utdelning.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer