Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Bianca Ingrosso tar strid mot Shein: “Min jurist är redan inkopplad”

Artikel bild
Bianca Ingrosso. Foto: TT

Använder bild på superinfluencern i sin marknadsföring.

“Utan mitt godkännande”.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Den kinesiska fast fashion-jätten Shein har varit i blåsväder flera gånger. Det har bland annat handlat om arbetare som sliter i fabrikerna för en spottstyver, influencers som åker på sponsrade greenwashingresor till deras fabriker och stöld av bilder på kända personer för att locka till sig shoppare. 

Trots detta har bolaget närmat sig börsen även om det senaste vi hörde om saken var att noteringen i USA var hotad på grund av politiska spänningar mellan Kina och USA.

Som att det inte var nog har Shein nu fått en mäktig svensk fiende. 

I november förra året publicerade Bianca Ingrosso en bild på sin Instagram där hon bar en brun klänning. Den bilden har nu använts av Shein för att marknadsföra en liknande klänning, skriver Expressen. 

“De använder min bild utan mitt godkännande och min jurist är redan inkopplad”, skriver Bianca Ingrosso i ett sms till tidningen.

Shein har tidigare kommenterat liknande mål med att de agerar snabbt när de misstänker att upphovsrättsintrång har gjorts. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer