Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Miljonvinst för Mauri "Mustiga Mauri" Hermundsson – så mycket tjänar Uppdrag Mat-profilen

Artikel bild
Mauri Hermundsson. Foto: TT

Behöver inte snåla inför sommaren – även fast omsättning och vinst faller. Så går det för Mauri Hermundssons bolag.

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

jon.wahlqvist@breakit.se

Webbredaktör

Mauri Hermundsson är en man med många järn i elden. Ser vi honom inte som programledare på TV4, dyker han upp med sin supersuccé Uppdrag Mat på Youtube och har blivit vad som tidigare kallades folkkär. Alltså en person som de allra flesta blir sådär lite småglad av att se eller höra.

Tidigare i år kunde vi avslöja att Hermundsson även var på väg in i snacksvärlden när han vill dra igång en chipsfabrik precis i närheten av hans barndoms Järna. 

Men hur går det egentligen för Mustige Mauri, som han kallar sig själv, rent ekonomiskt? I dagarna dök bokslutet för Mauri Hermundsson AB upp på Bolagsverket.

Förra året såg faktiskt en minskning i omsättning från 2,1 miljoner kronor 2022 till bara 1,9 miljoner. Vinstmarginalen ligger fortfarande högt och förra året låg vinsten på 1,5 miljoner kronor.

I början av året lämnade Mauri Hermundsson den trygga fasta anställningen på Aftonbladet för att producera exempelvis succén Uppdrag Mat på egen hand. Det bolaget grundades tidigare i år och har därför inte hunnit komma med något bokslut ännu. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

 

Läs mer