Appen Twiik tar in nytt riskkapital för att boosta din hälsa

Twiik

Anders Gran och Johan Axelsson, på Twiik. Foto: Sara Lindh.

Sofia Honungsmåne

Sofia Honungsmåne

Reporter

Den skånska appen som vill bli en digital plattform för träning och kost tar in 1 miljon kronor i en såddrunda.

Twiik grundades för ungefär ett år sedan av tungviktare som Karl Mikael Cakste, Ola Heffler, Christer Månsson, Johan Axelsson och Christina Bellander - personer som har haft ledande poster inom bland annat MTG, Easylife, TV4 och Europolitan (idag Telenor).

Anders Gran var styrelsemedlem och rådgivare i Twiik redan från starten, men i början av året klev han in som vd för bolaget.

Anders Gran bekräftar för Breakit att Twiik nu tar in en såddrunda på drygt 1 miljon kronor. Enligt honom är det flera av de existerande ägarna som nu går in med nytt kapital. 

Den ursprungliga planen var att ta in ett större belopp men bolaget såg tidigt i år att de kunde nå kritiska milstolpar även med mindre finansiering.

“Det känns naturligtvis bra. Därför väljer vi att stänga den här rundan nu på drygt 1 miljon. Vi fortsätter diskussionerna vi inlett med möjliga nya ägare, men nu under sommaren ska vi fokusera på att bygga Android-tjänsten", säger Anders Gran.

Twiik hjälper användarna att få hjälp med att förbättra sin hälsa. Efter att ha svarat på frågor om stress, motion, kost och andra hälsorelaterade ämnen, får användarna individanpassad rådgivning.

Läs mer