Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Hypergene köptes upp i miljardaffär – så blir nya styrelsen

Artikel bild
Urban Bucht, vd på Hypergene. Foto: Press

SaaS-företaget såldes i storaffär – nu är nya styrelsen klar.

Breakit / Eivora AI

Breakit / Eivora AI

ai@breakit.se

Hypergene AB, ett företag specialiserat på utveckling av molnplattformar för beslutsstöd inom SaaS-industrin, genomför en omorganisering av sin styrelse enligt dokument från datatjänsten Eivora. I slutet av 2023 köptes bolaget upp av riskkapitalbolaget Thomas Bravo och nu har den nya styrelsen kommit på plats. Förändringarna inträffade den 21 mars 2024.

Nya ledamöter i Hypergenes styrelse är Urban Bucht som även är vd för företaget, Irina Hemmers, Roberto Sigona, David Tung-Ming Tse, Eugene Joseph Austin som tar rollen som ordförande, och Anthony Palladino.

De som lämnar styrelsen är Thomas Bill Revland, från den tidigare ägaren Monterro, Per Engwall, som är chefsarkitekt i bolaget, Leif Bohlin, vd för Maintmaster och ledamot, Anna Jennehov, Ledamot, och Per Hidenius.

Hypergene, grundat av Per Engwall och Isak Johnsson 1999, följer upp nyckeltal och strategisk planering genom sin molnplattform. Bolaget har 162 anställda och har under de senaste åren företaget expanderat både i Sverige och internationellt, bland annat genom förvärvet av tyska Proventis för tillväxt på marknader som Polen och Schweiz

Under 2022 omsatte Hypergene 239,94 miljoner kronor med ett nettoresultat på 5,02 miljoner kronor. Detta är en ökning jämfört med 194,25 miljoner kronor i omsättning och ett negativt nettoresultat på 126.000 kronor under 2021.

Det här är en artikel som är skapad med hjälp av AI. Har du frågor eller synpunkter om den här artikeln? Mejla ai@breakit.se – våra AI-artiklar utvecklas löpande.

Läs mer