Sök

Keyflow får in Quintessentially som partner och delägare

KeyflowQuintessentially

Keyflow.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Den svenska nattklubbsappen Keyflow får en ny delägare i form av betjänt-förmedlaren Quintessentially. "Det här är en win win-situation", säger Keyflows vd Greger Hagelin.

Keyflow har utvecklat en app som hjälper nattklubbar att hantera gästlistor och bordsbokningar. Det är en teknik som den nya delägaren tror sig ha användning för.

London-baserade Quintessentially är enligt egen utsago världens största leverantör av så kallade conciergetjänster - en fransk term som direkt översatt betyder ungefär portvakt eller vicevärd.

Det kan till exempel handla om att hjälpa till med att boka en resa eller bord på en restaurang.

Avtalet mellan Quintessentially och Keyflow ser lite förenklat ut såhär: Quintessentially kan i utbyte mot utfört arbete, så kallad "sweat equity" få upp till 8 procent av aktierna i Keyflow.

För att få det måste Quintessentially utföra en rad aktiviteter under tre års tid, bland annat boka 9.000 bord på nattklubbar som är anslutna till Keyflow.

"Det här är en win win-situation där de levererar kunder och försäljning till oss, och vi i utbyte erbjuder vår tekniska plattform. Idag har de en massa personal som ringer nattklubbar och bokar, med vår tjänst kan de boka direkt digitalt vilket spar stora resurser", säger Greger Hagelin.

Quintessentiallys medgrundare Aaron Simpson säger att besparingspotentialen är väldigt stor.

“Vi vill alltid korta ner ledtiderna för våra medlemmar och de omedelbara bokningarna som Keyflow erbjuder är avgörande i det jobbet. Samarbetet med Keyflow gör att vi kan leverera bästa möjliga service, vilket vi är kända för”, säger han.

Keyflow har i dagsläget cirka 200 anslutna nattklubbar i 50 städer.

Bolagets affärsmodell bygger på att man tar ut en avgift av de gäster som använder appen. Varje bokad biljett till en nattklubb debiteras med 10 procent i avgift och bokar gästen ett bord så tas en avgift ut på mellan 2,5 och 5 procent.

Företaget har tidigare tagit in över 30 miljoner kronor i riskkapital från den tidigare Investor-chefen Börje Ekholm, den tidigare H&M-chefen Fabian Månsson och grundaren till Dustin, Bo Lundevall.

Läs mer