Sök

Lägger du din Iphone i ris för att torka? Då gör du fel (enligt Apple)

AppleMobiltelefoner

Det ska vara okokt ris enligt tricket. Men oavsett vad så säger Apple nej till detta tork-trick. Foto: TT/Istockphoto

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Det gamla tricket med ris för att torka en Iphone avfärdas av techjätten.

Har du tappat din telefon i vatten (eller annan vätska)? Då har du säkert hört talas om eller kanske till och med provat att lägga telefonen i ris för att driva ut vätan ur telefonen. 

Det ska du inte göra!

Nu verkar nyheten om det välkända och väl beprövade hacket ha nått Iphone-tillverkaren Apple och de går nu ut med officiell varning från att använda torka-ut-tekniken. Det skriver flera medier, däribland BBC.

Bolaget har publicerat en ny guide och skriver i den att ris faktiskt kan göra mer skada än nytta, då små rispartiklar kan ta sig in i telefonen. 

Det här är tricket för att korrekt torka en telefon enligt Apple. Man ska börja med att försiktigt knacka på Iphonen med uttaget nedåt och sedan låta den torka på egen hand. 

Apple passar också på att lyfta ett varningens finger för att tillsätta värme, alltså typ element och hårtorkar. Inte heller tops eller pappershanddukar är att rekommendera, enligt Apple som ju förstås också bör nämnas har ett intresse av att sälja fler telefoner. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer