Sök

Uppgifter: Musikbolaget Tidal sparkar sina anställda i Sverige

TidalAspiro

Mark J. Terrill/TT

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Musikbolaget Tidal, tidigare känt som Aspiro, har i dag meddelat de anställda i Stockholm om uppsägning. Det uppger källor till Breakit.

Rapparen Jay-Z:s investmentbolag Project Panther äger sedan några veckor tillbaka över 97 procent av aktierna i Aspiro och har därmed rätt att avnotera bolaget, som numera heter Tidal, från Stockholmsbörsen.

För att formellt ta makten över bolaget måste Jay-Z och hans musikerkolleger dock byta ut Aspiros styrelse. Enligt uppgift till Breakit skulle det ha skett på onsdagen - men mötet ställdes in med kort varsel. Det uppges ha skapat förvirring på svensk mark inför bland annat de anställdas framtid.

Men nu kommer nya uppgifter om det tidigare svenska bolaget. Enligt uppgifter till Breakit har Tidal-ägarna, med Jay Z i spetsen, beslutat sig för att sparka sina medarbetare i Sverige. Även ett tiotal personer på kontoret i Köpenhamn tvingas bort från företaget. Personalen ska ha blivit informerade om beslutet, enligt en källa till Breakit.

Enligt uppgifterna ska även den nuvarande vd:n Andy Chen tillhöra skaran av medarbetare som tvingas sluta. 

Totalt ska det röra sig om drygt 25 medarbetare.

Uppgifterna är ännu inte bekräftade. Vi söker Aspiros ledning och styrelse för en kommentar men än så länge har de inte gått att nå.

Vill du få de senaste nyheterna från den digitala musikindustrin? Gilla oss på Facebook! 
 

LÄS MER: Jay-Z: "Vi kommer att fördela pengarna mer rättvist"

LÄS MER: Så mycket får artisterna för att haka på Tidal

LÄS MER: Spotify flirtar med Tidal-anhängaren Rihanna

LÄS MER: "Exklusiva släpp – nu går Beats Music samma väg"

Läs mer