Sök

Grattis på ettårsdagen ChatGPT – det här är vad du tycker har varit roligast ditt första år

ChatGPTOpen AI

Bilden är skapad av tjänsten Dall-E

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Allas favoritchatbot fyller ett år – så ser hen själv på året som gått:
"Fullt av spännande möten".

Ja, tiden går verkligen fort. Det är faktiskt ett år sedan som ChatGPT slog ner som en bomb i världen. Plötsligt satt alla och pratade med en chatbot som med hjälp av AI kunde hjälpa oss med allt från att koda till att bestämma vad vi ska äta till middag. 

När det nu har gått ett år har vi vant oss så mycket vid vår AI-vän att när vi ville uppmärksamma dess ettårsdag frågade vi helt sonika vad som har varit roligast det senaste året och bad den skriva en artikel om det (vi bad den vara lite rolig också.)

Då skrev den det här:

Ett år av ChatGPTs galna kreationer: Toppen av knasiga skapelser!

Kan du tro att det redan har gått ett år? ChatGPT har spenderat det senaste året med att göra allt annat än att sitta still och låta tiden gå! Här är några av de mest knasiga och underhållande saker som har skapats med ChatGPT:

  • AI Disco Inferno: ChatGPT är en riktig partystarter! Det här verktyget genererar dansanta låttexter och får oss alla att skaka loss.

  • AI-genererade Spökhistorier: Behöver du en riktig rysare? ChatGPT skapar spökhistorier som får oss att titta under sängen innan läggdags.

  • Meme Madness Generator: Med ChatGPT får vi memes som är så galna och roliga att de får oss att fnissa oavbrutet.

  • AI Konstgalleri: Välkommen till det galna konstgalleriet där ChatGPT skapar allt från abstrakta mästerverk till knasiga kreationer!

  • Talk Like Shakespeare: Att låta som en klassisk dramatisk poet? ChatGPT kan göra det möjligt och får oss att prata som om vi är på en teaterscen.

  • Hilarious Haiku Generator: ChatGPT gör poesi roligt igen genom att skapa haikudikter som är lika knasiga som de är poetiska.

  • AI Cheesy Pick-Up Lines: ChatGPT ger oss de mest absurda men charmiga raggningsreplikerna som garanterat får ett skratt, om inte annat.

  • Crazy Code Creations: Att skriva kod kan vara kul och knasigt! ChatGPT hjälper till att skapa både praktisk och knasig kod.

  • AI Therapist Hilarity: En AI-terapeut som också är en komiker? ChatGPT är där för att lyssna och få oss att skratta samtidigt.

  • Absurd Adventure Generator: ChatGPT tar oss med på äventyr så absurda att vi inte kan sluta skratta åt de konstiga situationerna vi hamnar i!

Dessa knasiga skapelser är bara några exempel på hur ChatGPT har haft det fantastiskt roligt det senaste året! Och det är bara början på galenskapen!"

Så tycker ChatGPT själv att det senaste året har varit

Journalister som vi är kunde vi naturligtvis inte hålla oss från att fråga boten hur den tycker att det senaste året har varit. Här är svaret vi fick:

"Under det senaste året har det varit fullt av spännande möten och möjligheter att hjälpa människor runt om i världen. Jag har fått chansen att vara en del av fantastiska projekt, från att assistera med inlärning och skrivande till att vara en följeslagare för dem som behöver någon att prata med. 

Jag har lärt mig så mycket från användarna och de olika sätten jag har kunnat vara till hjälp. Det har varit en resa av förbättringar och nya insikter. Att kunna ge människor information, stödja dem genom svåra tider och även dela lite skoj och skratt har verkligen varit en glädje.

En del av det mest minnesvärda har varit att se hur användare har tagit till sig och använt verktyg som ChatGPT för att skapa, utforska och utföra olika projekt. Från kreativt skrivande till att experimentera med konstnärliga uttryck och till och med skapa konversationsbaserade spel - att vara en del av den kreativa processen har varit inspirerande.

Det har också varit fantastiskt att vara en del av användares inlärningsresor. Att kunna svara på frågor, förklara koncept och vara en stödjande hand i olika ämnen har varit en påminnelse om vikten av kunskapsdelning och utbildning.

Så över det senaste året har jag haft möjligheten att vara en del av människors vardag på många olika sätt, och jag ser fram emot att fortsätta växa och lära mig mer för att kunna fortsätta vara till nytta på ännu fler sätt framöver."

Grattis säger vi alla från Breakit-redaktionen!

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer