Sök

Warren Buffetts parhäst Charlie Munger död – blev 99 år

Berkshire Hathaway

Charlie Munger blev 99 år. Foto: TT

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Var aktiv in i det sista.

Den amerikanska miljardären och affärsmannen Charlie Munger har dött, rapporterar internationella medier. Han blev 99 år gammal. 

Charlie Munger var Warren Buffets parhäst i konglomeratet Berkshire Hathaway, ett bolag som äger bolag som Dairy Queen och Fruit of The Loom och är storägare i Coca-Cola Company, Kraft Heinz Company och IBM. Han hade mist sitt ena öga och bar karaktäristiskt tjockbottnade glasögon men Charlie Munger var aktiv in i det sista. 

Miljardären beskrivs som ”the straight man” till den mer jovialiska Warren Buffett men han hade också glimten i ögat, vilket märks i flera av hans kända citat. Så här beskrev han sin investeringsfilosofi på ett Berkshire-evenemang 2017: 

”Jag har en vän som säger att den första regeln i fiske är att fiska där fisken finns. Den andra regeln i fiske är att aldrig glömma den första regeln. Och vi har blivit bra på att fiska där fisken finns.”

Charlie Munger var god för 2,5 miljarder dollar. Det är mycket pengar. Men han låg i lä i jämförelse med Warren Buffett som har en förmögenhet på en bit över 100 miljarder dollar.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer