Sök

Tiktok-ägaren planerar nedskärning – hundratals anställda påverkas

BytedanceNuverse
Foto: TT

Foto: TT

Åsa Johansson

Åsa Johansson

Reporter

Bytedance, som bland annat ligger bakom Tiktok, drar i nödbromsen. Nu planerar den kinesiska giganten att lägga ned spelutvecklaren Nuverse.

Nuverse såg dagens ljus 2019. Bakom spelutvecklaren låg Bytedance, som även bland annat ligger bakom Tiktok. Planen vara att sätt hårt mot hårt mot rivalen Tencent, som råkar vara världens största spelföretag. 

Men nu tycks inte hoppets låga brinna så starkt längre. 

En talesperson för  Bytedance berättar för Reuters att de har fattat det svåra beslutet att omstrukturera spelverksamheten. 

Bytedance ska under måndagen berätta för sina anställda om att man den kommande månaden ska sluta arbeta med spel som inte har släppts. 

Det innebär i sin tur att hundratals anställda kommer att påverkas. Samtidigt ska Bytedance inte ha några planer på att göra en comeback till spelbranschen.

Beslutet väntas påverka hundratals anställda och Bytedance har inga planer på att återvända till spelbranschen, uppger källorna för Reuters. 

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer