Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Eivy håller nacken varm i backen – slår omsättningsrekord och vill ut i världen

Anna Vister, grundare Eivy. Foto: Press/Montage

Leopardmönstade underställ med extra hög nacke – det är receptet för jämtländska klädbolaget som nu är sugna på att vidga vyerna.


Matilda Andersson

Matilda Andersson

matilda@breakit.se

Nyhetschef

Allt började 2009 i Åre när textilekonomen och designern Anna Vister som 25-åring ville packa lätt inför en snowboardsäsong i St Anton – och slippa frysa om nacken. Då tog hon saker i egna händer och drog igång Eivy, ett bolag med fokus på mönstrade (bland annat leopard och blommor) underställ som både är varma i backen och snygga på afterskin, och som har så lite miljöpåverkan som möjligt.

Sedan dess har många skid- och snowboardsäsonger passerat och bolaget har växt rejält. Idag har Eivy, med fortsatt bas i Åre, sex anställda och passerade precis 33 miljoner kronor i omsättning, med en vinst på 371.000 kronor. Att jämföra med året innan som slutade på 27,4 miljoner med ett resultat på 2,5 miljoner.

"Vi tog en rejäl smäll vad gäller fraktkostnader samt stora investeringar i B2B-system och integrationer, parat med nyrekryteringar, vilket påverkat resultatet rejält. Vi har även adderat ull till vår befintliga kollektion av plagg i återvunna material vilket tagit en del fokus från oss ägare då vi även jobbar med produktutveckling väldigt hands on", säger Anna Vister i ett pressmeddelande.

Bland rekryteringarna nämns ekonomen Daniel Ohlson som värvats från skohandlaren Sneakers n Stuff och Freida Marcusson som senast kommer från outdoorbolaget Klättermusen.

Nu är bolaget sugna på att ta sig ut i världen.

"Vi tittar främst på Tyskland, USA och Kanada men även Benelux och Asien är intressant. Vi bubblar på dessa marknader med hjälp av våra distributörer som primärt säljer till butiker, vilket hjälper vår traction på vår egen e-handel med lägre kundanskaffningskostnader, tack vare varumärkeskännedomen som kommer av att finns i retail på rätt positioner”, säger vd Martin Vister i en kommentar.

Han fortsätter:

"Världsläget är osäkert men vi ser otrolig potential på flera marknader, så beroende på vilken takt vi vill växa med så undersöker vi strategiska samarbeten löpande."

Eivy ägs till 65 procent av Anna Vister, 30 procent av Martin Vister och 5 procent av Nils Vister.

Vill du vara först med det senaste? Ladda ner Breakits app här och aktivera pushar – då missar du aldrig en viktig nyhet.

Läs mer