Northzone pumpar in nya miljoner i svenska bloggjätten Bloglovin

Bloglovin
Northzone pumpar in nya miljoner i svenska bloggjätten Bloglovin

Jon Mauno Pettersson

Chefredaktör

Svenska Bloglovin har stängt en finansieringsrunda på 35 miljoner kronor.

I samband med att den svenska bloggplattformen Bloglovin för ett par månader sedan köpte upp amerikanska Sverve , som är en annonsplattform för så kallade influencers och bloggare, meddelade grundaren Mattias Swensson att bolaget även var på väg att stänga en ny finansieringsrunda.

”Jag vill inte berätta exakt hur mycket det rör sig om men det är tillräckligt för att vi ska kunna växla upp vår tillväxt ytterligare och i början av nästa år ska vi gå ut och resa en rejäl runda pengar. Då blir det en B-runda”, lät det .

Nu står det klart att bolaget har tagit in 35 miljoner kronor i riskkapital . Enligt sajten Di Digital kommer den största delen av finansieringsundan från de befintliga investerarna Northzone och Betaworks.

Bolaget värderas till 450 miljoner kronor i samband med nyemissionen, som genomförts med preferensaktier.

”Vi håller på att bygga ett modernt medieföretag. Vi ser en lucka på samma sätt som till exempel Vice. De värderas i dag till 4 miljarder dollar och jag tror att vi ockå kan bli en sådan spelare, fast inriktade på kvinnor som letar inspiration inom mode, mat, resor och inredning”, säger Mattias Swenson till sajten.

Mattias Swensson startade det som idag är Bloglovin tillsammans med Dan Carlberg, Daniel Swenson, Patrik Ring och Daniel Gren. Huvudkontoret ligger idag på Manhattan i New York och förra året gjorde bolaget en finansieringsrunda på 25 miljoner kronor.

Bloglovin, som nu siktar på att bli ett mer renodlat mediehus, har idag runt 50 anställda och cirka 10 miljoner besökare i månaden

Läs fler artiklar
LÄS MER