Breakit logo
Sök ikon
Breakit logo

Dansaonlines grundare drar sig ur - “Jag tror fortfarande på idén”

Artikel bild
Två av deltagarna i SM i dans. Foto: Jack Mikrut/TT

Efter ett år med att kränga danskurser på nätet försöker Hasan Abou-Dabous nu att sälja sitt bolag.

Jonas de Lange

Jonas de Lange

jonas@breakit.se

Reporter

För drygt ett år sedan intervjuade vi Hasan Abou-Dabous i vår helgserie “Veckans Break?”. Sedan dess har entreprenörens fokus flyttats och nu försöker han hitta någon annan som kan driva verksamheten vidare.

“Det är knepigt att vara soloföretagare. Man sitter hemma själv och jobbar utan kollegor. Man fattar alla beslut själv och firar när det går bra själv. Jag är inte riktigt gjord för det”, säger han och fortsätter:

“Man behöver en eller två sparringpartners. Om jag startar ett nytt bolag kommer jag att göra det tillsammans med någon.”

Dansaonline finansierade han själv genom att jobba som konsult vid sidan om. Engagemanget i bolaget minskade dock successivt allt eftersom sidouppdragen blev allt fler.

“Jag skäms inte för att det inte funkade. Det är inte som att bolaget kursade. Bolaget har haft intäkter men inte tillräckligt för att jag kunde leva på det. Det är en “kill your darlings”-grej”, säger Hasan Abou-Dabous.

När Breakit pratar med honom nu har han tagit en anställning och blivit pappa. Nu letar han alltså en köpare som kan driva bolaget vidare.

“Jag har pratat med en del intressenter. En person har hört av sig och vill driva det vidare tillsammans med mig. Nu har jag redan lagt ned mentalt och vill hellre hitta någon som kan driva det utan mig. Men jag tror fortfarande på idén och att det finns utvecklingspotential”, säger han.

Läs mer