Kryptolångivaren Genesis behöver miljader – riskerar annars konkurs

krypto

Foto: Press

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Kommer de falla en efter en?

Kryptolångivaren Genesis är på jakt efter kapital efter att ha drabbats av en likviditetskris i spåren av kryptobörsen FTX kollaps.

Bolaget uppges enligt källor till Wall Street Journal ha vänt sig till kryptobörsen Binance och riskkapitaljätten Apollo Global för en kapitalinjektion på minst en miljard dollar. Binance ska ha avstått en investering på grund av potentiella intressekonflikter.

Enligt uppgifter till Bloomberg News ska Genesis ha varnat investerare att det finns en risk för konkurs om det inte blir en kapitalpåfyllning.

Samtidigt kommer det uppgifter från sajten Block, som med hänvisning till källor, uppger att Genesis nu sänkt kapitalkravet till 500 miljoner dollar. Konkurshotet är fortsatt överhängande.

Det är Genesis låneenhet som är i behov av pengarna. Efter FTX kollaps såg enheten massiva uttagsförfrågningar vilka överstigit den befintliga likviditeten. Det meddelade Genesis i en rad tweets på onsdagen. Bolaget dementerar dock att det avser att ansöka om konkurs i närtid.

“Vårt mål är att lösa den nuvarande situationen i samförstånd utan att det behövs någon konkursansökan. Genesis fortsätter att föra konstruktiva samtal med fordringsägare”, heter det i ett uttalande.

Genesis-uppgifterna har skakat om kryptomarknaden ytterligare. Den största valutan bitcoin föll ner som lägst till 15 480 dollar men har efteråt återhämtat sig till nivåer strax under 16 000 dollar.

Genesis ägs av Digital Currency Group, som också kontrollerar sajten Coindesk.
 

Läs mer