Proxify snor vd från Hitta.se och siktar på en kvarts miljard

Hitta.seProxifyTech

Joakim Lundqvist och Victor Jarnheimer, Proxify. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Dubblade förra året – nu går det ännu snabbare.

I våras tog techbolaget Proxify för första gången in pengar när de gjorde en nyemission och plockade in 50 miljoner kronor från investmentbolaget Bywit. Pengarna skulle bolaget använda för att öka takten i globaliseringen. 

Nu tar Proxify nästa steg när de rekryterar Joakim Lundqvist som ny finanschef. Han kommer från rollen som vd på Hitta.se men har tidigare jobbat på bland annat Bauer Media Group, Zmarta och Klarna.

”Det känns otroligt roligt och spännande att nu bli en del av det fantastiska teamet på Proxify och tillsammans med dem ta bolaget till nästa nivå internationellt”, säger Joakim Lundqvist.

“Möjligheten framför oss är enorm och jag ser verkligen fram emot att bidra till att dra upp tempot ytterligare”.

Men vad är det för verksamhet han ska öka tempot på då? Proxify har byggt en plattform som låter techbolag välja och vraka bland utvecklare över hela Europa. Via plattformen kan man leta efter spetskompetens inom flera olika områden och sätta ihop ett dream team av utvecklare. 

“Proxify växer oerhört snabbt, vilket ökar vårt behov av fler kompetenta personer som kan hålla blicken högt och tänka långsiktigt”, säger Viktor Jarnheimer, grundare och vd på Proxify. 

“Joakim har en gedigen erfarenhet av internationell expansion och snabbväxande bolag där teknik är en del av lösningen för att bota växtvärken.”

Snabbt var det ja, förra året omsatte bolaget 75 miljoner kronor, mer än en dubblering av året innan. Samtidigt landade man en vinst på strax över 3 miljoner. I år väntas omsättningen rusa till 250 miljoner.

Läs mer