Musks sätter ett villkor för Twitter-affären – utmanar vd till debatt

TwitterTeslaSociala medier

Elon Musk till höger. Foto: Istockphoto/TT

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Turerna kring Elon Musks Twitter-uppköp fortsätter.

I helgen meddelade Elon Musk att hans planerade förvärv av Twitter bör gå vidare som planerat men på ett villkor – om företaget kan bekräfta vissa detaljer om hur de hanterar plattformens spam-konton. Det sker efter att en rättegång mellan parterna kring frågan väntas senare i oktober, rapporterar AP.

Tesla-miljardären har den senaste tiden försökt backa ur sitt uppköpsbud, vilket lett till att Twitter stämt honom. Musk svarade då med att stämma Twitter tillbaka, och tvisten är tänkt att avgöras via en domstol i delstaten Delaware.

"Om Twitter helt enkelt tillhandahåller sin metod för att räkna på urvalet om 100 konton och hur de sägs vara riktiga, bör affären fortsätta enligt de ursprungliga villkoren. Men om det visar sig att deras information är falsk bör det inte ske", twittrade Musk i lördags.

Vidare utmanade han även Twitters vd Parag Agrawal till att diskutera saken via en offentlig debatt, något företaget dock avböjt att kommentera.

Twitter har vid flera tillfällen lämnat ut information om antalet registrerade spam-konton på plattformen och hävdat att antalet ligger under fem procent av det totala antalet användare, något Musk dock menar att Twitter inte kan bevisa.

Techbolaget hävdar att Musk medvetet försöker sabotera den tilltänkta affären genom att använda anklagelserna till att försöka dra sig ur uppköpserbjudandet.

Läs mer