Northvolt mot börsen (om ett par år)

NorthvoltElbilarBörs

Peter Carlsson, vd Northvolt. Foto: Press/TT

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Northvolt siktar på börsen och kommer att vara ett noterat bolag om några få år.

Det säger det svenska batteribolagets styrelseordförande och storägare Carl-Erik Lagercrantz i en intervju med DI Digital.

Carl-Erik Lagercrantz står tillsammans med riskkapitalnestorn Harald Mix bakom Vargas Holding (se separat artikel)som i sin tur ligger bakom de två gigantiska industrisatsningarna H2 Green Steel (H2GS) och Northvolt. 

I en intervju med DI kommenterar han bolagets framtidsutsikter, inte minst med tanke på den förändrade situationen på kapitalmarknaden. 

Det finns fortfarande ett stort intresse för det Carl-Erik Lagercrantz kallar “omställningsinvesteringarna”. Dessutom har kunderna redan gett sin välsignelse till produkterna. 

”Generellt sett finns det ett stort kundintresse som inte svalnar av att det är en bistrare situation på kapitalmarknaden. Efterfrågan på både H2GS och Northvolts produkter är så stark att behovet att leverera på det inte försvinner. Den synligheten mot intäkter är jätteviktig”, säger han. 

Han påminner om att Northvolt har tecknat avtal med flera av de stor fordonstillverkarna och att bolagets orderbok har ett värde en bit över en halv miljard kronor.

”Beställningarna innebär att vi har en kraft att gå framåt och fortsätta expandera. Sedan passar Northvolt även på börsen. Det är ett kapitalintensivt bolag som röner stort intresse”, säger Northvolts ordförande till DI

”Vi håller det öppet. Men inom de närmsta åren ska vi definitivt finnas på börsen”, säger han om tidpunkten. 

Läs mer