Josef Fallesen lanserar SaaS-podd

VaamSaaS Brief

Josef Fallesen.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

En ny podd ska hitta lärdomar hos SaaS-branschens vd:ar.

Josef Fallesen har kallats både podd-profil och tech-profil. Den här veckan kallar vi honom för SaaS-profil eftersom att kärt barn har många namn. Josef Fallesen har tidigare skapat sig ett namn genom podcasten Businesspodden, men driver idag sitt SaaS-bolag Vaam där han erbjuder företag möjligheten att enkelt skicka korta videoklipp genom ett tillägg i webbläsaren. Målgruppen är framförallt säljteam inom företagsförsäljning, där SaaS-bolag är den främsta kundgruppen.

Nu ska Josef Fallesen kombinera sina tidigare erfarenheter från poddande med sin nya karriär som SaaS-entreprenör i en helt ny poddsatsning. Podden kallar han kort och gott för B2B SaaS CEOs.

Varför startar du en ny podd?

“När jag startade Businesspodden var det för att jag ville lära mig och inspireras av fantastiska entreprenörer samtidigt som målbilden var en variant av ett draknäste, i och med att det alltid var startups med som pitchade i varje avsnitt. Idag leder jag Vaam som är ett B2B SaaS-bolag och nu vill jag lära mig av B2B SaaS-vd:ar. Eftersom att jag vill bli vd i världsklass inom området om några år”, berättar Josef Fallesen och fortsätter.

“Jag kan podd. Jag har gjort det tidigare och det gick bra då. Den här gången behöver det inte vara lika mycket produktion, prestige, sponsorer och så vidare. Jag sätter mig med olika SaaS-vd:ar och vill lära mig och då kan andra antagligen också få ut något av det.”

Det låter som att det blir en nördigare podd?

“Det kommer att vara högt och lågt. Både breda öppna frågor kring att vara vd på ett B2B SaaS-bolag, men även om olika nyckeltal. Säkert en del misstag.”

Vad har du för gäster planerade?

“Det första avsnittet släpptes förra måndagen. Då var det med Sven Lackinger från Sastrify som gäst. Jag ville visa och betona att det här inte kommer att vara en svensk SaaS-podd så jag började direkt med en internationell gäst. Nu på måndag är det Louise Barnekow från Mynewsdesk, sen kommer Johnny Warström från Mentimeter och även Kira Unger på Pocketlaw.”

Läs mer