Fotbollsappen slukas av danskar – landslagsspelare bland köparna

Just FootballFotboll

Ludvig Larsendahl, Simon McGeough, Kasper Ljungstrøm Skov, Rawa Pirmikael, Oskar Paulsson och danske fotbollsstjärnan Daniel Wass. Foto: Press / TT

Stefan Lundell

Stefan Lundell

Medgrundare och reporter

Just Football, där fotbollsstjärnan John Guidetti är en av delägarna, får nya ägare. Nu stundar en internationell utrullning av appen.

Det är den danska konkurrenten Inchbyinch som nu tar över ägandet i Just Football. Inchbyinch har flera namnkunniga spelare bland sina ägare som till exempel danske landslagsmannen Daniel Wass, Mikkel Bischoff (tidigare Manchester City) och Andreas Bjelland (tidigare Brentford).

Just Football är en app som gör det möjligt för användare som vill spela spontanfotboll att hitta varandra. Appen har även ett lager av digitala funktioner, och tanken är att verkliga prestationer på planen ska bidra till att bygga en "digital fotbollskarriär" i appen, bland annat i form av statistik.

Grundare till Just Football är Joel Fredman, Kasper Ljungstrøm Skov, David Fant och fotbollsspelaren Christopher Brandeborn. 2018 fick bolaget in 8 miljoner kronor i en nyemission och värderades då till 58 miljoner kronor. Någon prislapp kommuniceras dock inte av parterna nu.

En av delägarna i Just Football innan affären var den svenska stjärnspelaren John Guidetti som också agerat ambassadör för appen.

Två appar blir en

I samband med att Inchbyinch tar över så infogas också Just Football-appen in i den danska produkten. I fortsättningen kommer appen att marknadsföras under varumärket Inchbyinch. Planen är också att inom kort lansera en engelsk version av appen. Tillsammans har de två fotbollsapparna laddats ner runt 450.000 gånger.

Så här långt har Inchbyinch tagit in drygt 10 miljoner kronor i riskkapital och bolaget bearbetar nu flera riskkapitalbolag inför en ny, större finansieringsrunda.

Läs mer