Kryptoplattformarna tvingas skära ner – säger upp personal

krypto

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Crypto.com och Blockfi skär ner på antal anställda.

Kryptoplattformarna Coinbase, Crypto.com och Blockfi meddelar att de kommer säga upp personal.

Crypto.com kommer säga upp runt 260 av sina anställda, vilket utgör omkring 5 procent av personalstyrkan. Blockfi kommer säga upp runt 20 procent av sin personal. Även jätten Coinbase tvingas säga upp personal.

Vd Brian Armstrong har meddelat personalen att 18 procent av personalen tvingas sluta, skriver bolaget i ett blogginlägg.

Anledningarna är många men Brian menar på att den ekonomiska situationen förändras allt snabbare i omvärlden och en lågkonjunktur kan ligga nära, vilket kan leda till en ny kryptovinter som kan hålla i sig under en längre tid. Han pekar även på att de måste hantera kostnader i en lågkonjunktur samt hur fort de växt som grund för besluten.

Det uppges vidare att Coinbase nu måste fokusera på hanteringen av kostnader och öka effektiviteten. Företaget har växt med 4 gånger i arbetsstyrka de senaste 18 månaderna, något som gett stora kostnader och låg effektivitet i produktivitet.


Flera kryptoföretag har den senaste tiden tvingats säga upp personal. Tidigare i månaden meddelande bland annat Gemini att man säger upp runt 10 procent av sina anställda.

Bland kryptovalutorna går det inte bättre. Bitcoin har tappat kraftigt i värde under året och ligger nu på 23 100 dollar, motsvarande drygt 235 000 kronor. Ethereum handlas nu för 1 210 dollar, motsvarande drygt 12 000 kronor.

LÄS MER: Kryptojätten stoppar alla utbetalningar – faller med 50 procent

Läs mer