Min frisör fixar läcker lugg med AI – it-entreprenörer vill revolutionera frisörbesöket

Min frisör

Foto: Press

Hanna Åkesson

Hanna Åkesson

Webbredaktör

Det första klippet ska vara virtuellt.

Det fanns en tid då tjejtidningarna skickade med plastfilm med ett tiotal frilagda frisyrer som gåva till sin unga målgrupp. Tanken var att läsaren skulle lägga en rödbrun page över passbilden eller skolfotot och fråga sig: Är det här jag?

Den tiden är förbi men idén finns kvar, om än i digitaliseringens tidevarv. Malmö-baserade startupen Min Frisör har som mål att digitalisera frisörbesöken och bolaget lanserar nu en gratisapp där användaren med hjälp av AI-teknik ska kunna hitta just sin frisyr. En enkel selfie krävs i motprestation. 

Den osäkra frisyrshopparen ska kunna få tillgång till personlig rådgivning av appens anslutna hårstylister och frisörer via en chatt, enligt ett pressmeddelande. 

Via appen ska det sedan vara möjligt att boka tid vid en ansluten salong. 

“Att välja en ny, modern och passande frisyr ska inte behöva vara svårt 2022”, säger appens medgrundare Anders Kavcic i en kommentar.

Idén med Min Frisör, som grundades i år, är i första fas att bygga kundbasen med stort konsumentfokus snarare än att hitta en lukrativ affärsmodell. Det får komma med tiden.

It-entreprenörerna bakom appen, Anders Kavcic och Velimir Karadzic, har appen vid sidan av it-bolaget Avico Solutions med kunder som Lindab och Hövding. 

Läs mer