Färska siffror visar rekorduselt humör hos e-handlarna

e-handel

Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på Pricerunner.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Pandemi, komponentbrist och logistikkaos har dämpat handlarnas humör rejält.

Enligt Pricerunners e-handlarindex nådde e-handlarnas humör nytt bottenrekord under det första kvartalet av 2022. Det skriver Di Digital.

Indexet som tar tempen på e-handeln baseras på hur e-handlare bedömer att försäljningen utvecklats i jämförelse med det senaste kvartalet, hur det upplevs idag samt hur det kommer utvecklas under ett år framöver.

Indexet har sjunkit sedan 2020 på grund av osäkert pandemiläge, komponentbrist samt logistikkaos. Oron uppges nu bero på invasionen i Ukraina samt fraktkrisen.

"Det här är en problematik som kantat många verksamheter sedan pandemins början, då nedstängningar och restriktioner till följd av ökad efterfrågan inom många segment ledde till stora förseningar från tillverkare” säger Evelina Galli, teknik- och konsumentexpert på Pricerunner.

Komponentbristen sägs vara en en påverkande faktor för en tredjedel av e-handlarna. Hälften säger även att kriget i Ukraina påverkat deras verksamheter. En tredjedel säger även att inflationen påverkat dem negativt.

Läs mer