Annonssamarbete med Humlegården

Helt kvarter stöper om vad kontor kan vara (och inkluderar poddstudio, bio och shuffleboard)

Humlegårdenkontorshotellframtidens kontor

Native: Humlegården Origo

Kristofer Steneberg

Efter två år av hemmajobb har spelplanen förändrats för vad ett kontor kan och ska vara. Ett exempel på det är det helt nya kontorskvarter som Humlegården Fastigheter nu bygger i Solna strand. Koncept- och inredningsbyrån bakom Steam Hotel har skapat miljöer för både arbete, kreativitet och avkoppling.

När Sverige nu öppnar upp är det tydligt att kontorets roll kommer att förändras. Ett nytt kontorskvarter i Solna strand har därför tagit sin utgångspunkt i vad framtidens kontor ska vara. 

Kvarteret heter Origo och skapas av Humlegården Fastigheter i samarbete med Spik Studios, inredningsarkitekterna bakom koncept som Ellery Beach House, Hotell Frantz och Steam Hotel. Och inspirationen från hotellvärlden är tydlig och medveten. 

”I arbetet med Origo vill vi utmana normen för upplevelsen av ett kontor”, säger Anna Kullendorff, affärsutvecklingschef på Humlegården. 

”Vi ser en stor efterfrågan på tjänster och service som ger kunderna flexibilitet – det är ett grundkrav idag. Här har vi tagit det ett steg längre och tänker att kontoret sträcker sig bortom den egna lokalens väggar, genom tillgången till ett gemensamt entréplan som innehåller massor med service och en härlig atmosfär. Vi vill skapa en destination som bjuder på omsorgsfullt designade miljöer och variation, där vi tänkt på alla delar i upplevelsen. Platser för arbete, möten, hälsa och avkoppling”.

Läs mer och se bilder på det nya kvarteret här!

Men vad innebär det rent konkret? I Origos entréplan finns det flera olika typer av miljöer och Humlegården satsar på en hög servicenivå.  Men lika viktigt är förstås kontorslokalerna, som utformats för att möta kundernas höga krav på den moderna arbetsplatsen.

”Kontoren är yteffektiva, flexibla, ljusa och trivsamma. Stora fönster och en generös rumshöjd ger lokalerna karaktär. I en modern fastighet som Origo har vi även ett stort fokus på smart teknik – exempelvis regleras inomhusklimatet efter hur rummen används. Kvarteret kommer dessutom att miljöcertifieras enligt Miljöbyggnad Guld, vilket ställer stora krav på material, energi och inomhusmiljö.” 

Mötesrum med lounge och room service

Kontoret kommer också att sträcka sig bortom den egna lokalens väggar – till ett gemensamt entréplan som innehåller service och härliga miljöer. Här, i Open Workspace, får du tillgång till sociala ytor, arbetsplatser och olika typer av mötesrum – samt en community manager som sköter all service på plats. Open Workspace erbjuder en bred palett av mötes- och konferensrum, för såväl små som stora sammankomster, alla utrustade med modern teknik och inspirerande inredning.

Se bilder på arbetsplatser, lounge och mötesrum här!

”Särskilt utmärkande är våra Private Rooms för upp till 12 personer, där man även har tillgång till en lounge, fullt utrustat pentry och egen room service – som du kan boka direkt i appen”, förklarar Anna Kullendorff.

Hotellkänslan går igen i både mötesrum, arbetsplatser och sällskapsytor. Illustrationer: Walk the Room.

Studio, biograf och lekplats

Företagen och organisationerna som kommer att flytta in här kommer också att få tillgång till tre miljöer som främjar kreativiteten – på helt olika sätt:

Creative Studio: här kan man spela in podcasts, använda rummet som foto- och filmstudio eller bara som ett mötesrum som främjar kreativitet. 

Origo Cinema: som namnet antyder perfekt för filmvisningar och presentationer i en intim miljö. 

Origos Playground: när man behöver fylla på med energi kan medarbetarna unna sig ett besök på Origo Playground. Här finns biljard, shuffleboard och sällskapsspel – samt en scen som gör det möjligt att arrangera event. 

”Mat och dryck är även det en viktig del i erbjudandet. Här etableras både ett café och en restaurang som är öppna från tidig morgon till sen kväll. På taket ligger dessutom Origo Rooftop. Det är en grön oas med orangeri, utekök och flexibel möblering, som även lämpar sig för event”. 

Välkommen till Solna strand

Med det nya kontorskvarteret länkas de norra delarna av Solna strand samman till en levande stadsmiljö. Humlegården är den största privata fastighetsägaren i Solna strand och har under tio år utvecklat och moderniserat stadsdelen. Här finns idag restauranger som K-Märkt, Restaurang S och Villa Wera samt fyrstjärniga Grow Hotel, tillgång till närservice och goda träningsmöjligheter. Kommunikationsläget är utmärkt, tio minuter från T-centralen med tunnelbanan. Här finns också närhet till både pendeltåg, fjärrtåg och flera busslinjer. 

Takterrass, café, restaurang och träningsmöjligheter - läs mer här!

”Det här är en perfekt plats för verksamheter som har stora krav på sammanhanget. Här är kommunikationerna riktigt bra, miljöerna är inspirerande och närområdet bjuder på fyrstjärnigt hotell och populära restauranger – samt service som förenklar vardagen. Vi har lagt stort fokus på atmosfären och föränderligheten för att Origo ska bli en plats man söker sig till. Här vill vi förändra normen för vad ett kontor kan vara.  På samma sätt som ett riktigt bra hotell erbjuder mer än en säng så kommer Origo att vara mer än bara ett kontor. Här skapar vi en arbetsplats utöver det vanliga”, säger Anna Kullendorff.

 

Origo i korthet

  • Slår upp dörrarna 2023
  • Lokaler från 345 till 18 000 kvm
  • Miljöcertifiering enligt Miljöbyggnad, nivå Guld
  • 10 minuter från T-Centralen

Läs mer