Efter kallduschen: Fundler tar in cash – får in Svea som ägare

FundlerSparandeFondrobotar

Anna-Lena Wretman, ny vd på Fundler. Foto: Istockphotos.com / Press

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare och ansvarig utgivare

Investeringstjänsten Fundler plockar in 60 miljoner kronor.

“Framför allt handlar det om att fortsätta utveckla produkten och göra bra investeringar tillgängliga för fler”, säger Anna-Lena Wretman, vd för Fundler, om den nya rundan.

De 60 miljonerna kommer framförallt från JNE Invest, som är ägare sedan tidigare och nu ökar – samt från den nya bekantskapen Svea Bank.

Det sistnämnda bolaget är en del av samma finansgrupp som Svea Ekonomi, med entreprenören Lennart Ågren i spetsen.

“Fundler har ett unikt erbjudande och bevisat att bra förvaltning inte handlar om dyra avgifter. Genom att sätta kunden i fokus och ge fler möjlighet till bra avkastning går Fundler och deras tjänster hand i hand med Sveas kundvärden. Därför känns det helt rätt att Svea går in som ägare i Fundler”, säger Lennart Ågren på Svea.

Fundler är en av flera aktörer på marknaden för digitala investeringar, där spararna får hjälp av algoritmer för att välja placeringar.

Breakit rapporterade förra året att Fundlers partner – som stod för tillståndet hos Finansinspektionen – blev av med sin licens.

Det blev en rejäl kalldusch för Fundler. Nu har dock spartjänsten lyckats lösa det problemet, vilket Breakit rapporterade om innan jul. 

Fundler förvaltar idag 6 miljarder kronor åt 60.000 kunder. Under 2020 hade bolaget intäkter på 3 miljoner och gick 29 miljoner back. 

Läs mer