Susanna Campbell fattar klubban i Konrad Bergströms Xshore

Susanna Campbell, Jenny Keisu och Helene Willberg. Foto: Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tungviktaren tar över ordförandeposten i elbåtsbolaget.

I april förra året plockade Konrad Bergströms elbåtsbolag Xshore in 150 miljoner i en nyemission där bolaget värderades till 800 miljoner kronor. 

Sedan dess har bolaget beslutat sig för att dra igång sin elbåtsfabrik i Nyköping, en satsning som ska ge orten 100 nya jobb.

Nu får bolaget in en riktigt tungviktare som styrelseordförande. Det handlar om Susanna Campbell, tidigare vd för Ratos som fattar klubban. Hon är sedan tidigare styrelsemedlem i bland annat Northvolt, H2 Green Steel och Kinnevik och har också ett gemensamt investeringsbolag med Cristina Stenbeck som heter Camsten. In i styrelsen kliver också Helene Willberg.

"Susanna och Helenes mångåriga erfarenhet av starka tillväxtresor kommer vara en stor tillgång för X Shore", säger Jenny Keisu, vd på bolaget i ett pressmeddelande.

"Dessutom när båda ett stort engagemang för den klimatomställning som vi nu vill adressera i båtindustrin".

"Vi har sett hur snabb omställning till el varit i bilindustrin, allt talar för att vi även kommer att få se en 100 procent grön båtindustri", säger Susanna Campbell.

Hon fortsätter:

"Den här typen av industriell omställning känns både kul och viktig att jobba med".

De senaste omsättningssiffrorna som finns tillgängliga för Xshore är 2020. Då omsatte bolaget bara 788.000 och gjorde en förlust på strax över 29 miljoner kronor.

LÄS OCKSÅ: Han har plöjt ner pengar i projektet X Shore – nu är det upp till bevis för Konrad Bergström

Läs mer