De vill coacha alla till framgång – nu tar Zebrain in 27 miljoner

ZebrainDigital Health
Jessica Huge, medgrundaren och coach-chef, Håkan Djärv, teknikchef,  Gustaf Karling, medgrundare och styrelseordförande och Anna Bloth Karling, medgrundare och vd. Foto: Fotograf Mats Högberg/Press

Jessica Huge, medgrundaren och coach-chef, Håkan Djärv, teknikchef, Gustaf Karling, medgrundare och styrelseordförande och Anna Bloth Karling, medgrundare och vd. Foto: Fotograf Mats Högberg/Press

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Nu ska det Erik Selin-backade bolaget gasa.

Att använda en coach har länge varit populärt och effektivt för att ge chefer stöd och hjälp att utvecklas (du har kanske till och med haft hjälp av en?). 

Det digitala hälsobolaget Zebrain vill ge de möjligheterna till alla medarbetare och har utvecklat en plattform baserad på beprövad coachingmetodik. Plattformen kan användas till att förbättra medarbetares mentala hälsa och prestation, och effekterna kan också mätas. Genom övningar, eller en coach får alla anställda hjälp med att nå sin fulla potential.

Nu fyller bolaget kassan med 27 miljoner från investmentbolaget Bywit.

"I Zebrains plattform får alla medarbetare tillgång till den typen av coaching och resultat med tydliga effekter på såväl mental hälsa som prestation", säger grundaren och vd Anna Bloth Karling i ett pressmeddelande.

"Samarbetet med Bywit ger oss riktigt bra förutsättningar att verkligen kunna etablera Zebrain som en tung aktör inom medarbetarutveckling och nå vår vision om att demokratisera mental styrka."

Bolaget har varit igång i ett år och tog i september in 8 miljoner från bland annat Erik Selin. Enligt siffror som bolaget delat med sig till Dagens Industri omsatte bolaget 7 miljoner förra året och gjorde en förlust på 6 miljoner.

"Vår övertygelse är att om ett bolag ska bli långsiktigt framgångsrikt så måste man satsa på att utveckla sina medarbetare", säger Johan Gorecki, partner på Bywit.

"Zebrain erbjuder en plattform där man inte bara kan mäta och identifiera utecklingspotentialen hos en individ eller en organisation utan direkt också börja utveckla den potentialen med mätbart resultat.

Läs mer