Johan Sjöhagra blir ny vd för Jula: "Stor ära och stort ansvar"

Jula
Johan Sjöhagra blir ny vd för Jula. Foto: Press/TT/Montage

Johan Sjöhagra blir ny vd för Jula. Foto: Press/TT/Montage

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Tillträder direkt efter årsskiftet.

Lågpriskedjan Jula meddelar att Johan Sjöhagra utses till ny vd för Jula AB med tillträde den 1 januari 2022. Rekryteringen av en ny vd till Jula Holding fortsätter. Det framgår av ett pressmeddelande.

Tidigare i höst lämnade Joachim Frykberg koncernen och sin vd-post i både Jula AB och Jula Holding.

Johan Sjöhagra har haft chefspositioner inom bland annat Ikea, ICA, El-Giganten och ÖoB. I maj 2018 tillträdde han tjänsten som vd för Jula Sverige, och i mars 2019 blev han chef för Julas samtliga försäljningskanaler. Johan tillträder nya tjänsten som vd för Jula AB den 1 januari 2022, 

"Det är givetvis en stor ära och samtidigt ett stort ansvar att axla rollen som VD för Jula AB, ett fantastiskt välskött och framgångsrikt företag. Vi står inför stora spännande utmaningar 2022 med bland annat etablering i Finland", säger Johan Sjöhagra, och fortsätter:

"Jag känner ett stort engagemang och har mycket energi för att ta Jula in i framtiden, tillsammans med alla fantastiska medarbetare".

Under 2022 ska Jula bland annat etableras på den finska marknaden med både varuhus och e-handel samt etablera e-handel i Europa. Jula ska öppna flera nya varuhus på befintliga marknader och utveckla sin e-handelsverksamhet.

Läs mer