Padelupprustningen fortsätter – Playtomic tar in 570 miljoner

PlaytomicMatchiPadel
GP Bullhounds vd Per Roman, Optimizers Henrik Persson Ekdahl och de tre toppcheferna på Playtomic: Pablo Carro, Felix Ruiz och Pedro Claveria.

GP Bullhounds vd Per Roman, Optimizers Henrik Persson Ekdahl och de tre toppcheferna på Playtomic: Pablo Carro, Felix Ruiz och Pedro Claveria.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Banbokningsappen Playtomic tar in 570 miljoner kronor i nytt kapital.

Bland investerarna hittas svenska GP Bullhound och Henrik Persson Ekdahls Optimizer Invest.

Breakit har vid flera tillfällen rapporterar om de bolag som slåss om padelspelarnas gunst och då inte minst matchen mellan banbokningsapparna Playtomic och Matci

Nu tar den förstnämnda in ytterligare ammunition. Motsvarande 570 miljoner kronor ska användas för ytterligare expansion av bolaget, som grundades 2017 i Madrid och som ligger bakom den app som nu finns i 34 länder. 

“När klubbarna börjar anamma digitalisering letar de efter smartare sätt att förbättra användarupplevelsen för racketspelare. Playtomics mobilapplikation för spelare och mjukvara för klubbägare ger en friktionsfri bokningsupplevelse och överlägsen matchmaking. Med ytterligare finansiering från GP Bullhound och våra andra partners har Playtomic en stark position för att ytterligare expandera våra tjänster till nya marknader globalt", säger Playtomics grundare Pedro Claveria

Mer svenskt kapital

Kapitalanskaffningsrundan leddes av det svenska finanshuset GP Bullhound vars två fonder Fond IV och vår Double Down Fund investerar i bokningsbolaget. GP Bullhound har varit med sedan starten. 

“Efter att ha konsoliderat sin position som den ledande bokningsplattformen över hela världen har Playtomic blivit en verkligt social app där racketsportälskare kan interagera och utmana varandra. Vi är glada över att se hur det nya kapitalet används för att förse fans och klubbar med toppmodern programvara och för att expandera denna fantastiska produkt till nya geografiska områden”, säger GP Bullhounds vd Per Roman i ett pressmeddelande. 

Även Optimizer Invest satsar pengar i rundan. Optimizer grundades för cirka nio år sedan av Henrik Persson Ekdahl, Mikael Riese Harstad och norrmannen Andre Lavold. Bolaget har investerat i cirka 30 bolag och var tidigare storägare i affiliatebolaget Catena Media som via innehåll på nätet genererade kundkandidater åt bettingbolag. 

Playtomics app är inte bara fokuserad på padel, utan omfattar bokningsmöjligheter även för andra racketsporter. Cirka 4000 klubbar och anläggningar är nu anslutna till systemet.  

Läs mer