Fragbite förvärvar nederländska Lucky Kat för 7 miljoner euro

Fragbitespelbranschen

Foto: Skärmklipp från Fragbites Twitch-stream under noteringen.

Finwire / Breakit

Finwire / Breakit

Börsnoterade Fragbite fortsätter att utöka sin grupp av spelfokuserade bolag. Den här gången förvärvar de den nederländska spelutvecklaren Lucky Kat.

I affären betalar Fragbite för en initial köpeskilling på 7 miljoner euro, motsvarande 72 miljoner kronor, på kassa och skuldfri basis. Det framgår av ett pressmeddelande.

Fragbite finansierar köpet av Lucky Kat med 5 miljoner euro i kontanter och 2 miljoner genom 3,86 miljoner nyemitterade aktier i bolaget. Aktierna emitteras till kursen 5,30 kronor per aktie, vilket motsvarar en premie på cirka 4,7 procent jämfört med Fragbites senaste stängningskursen på tisdagen.

”Företaget har bevisat att de kan skapa spel med datadrivna beslut och producerar för närvarande sitt första spel med ”play-to-earn-mekanik”, kommenterar Fragbites vd Stefan Tengvall förvärvet.

Han fortsätter:

"Jag bedömer att resten av Fragbite Group kommer att dra nytta av företagets kunnande och kunskap och att detta är ett förvärv som kommer att komplettera vår grupp och skapa goda synergier med vår existerande verksamhet”.

I avtalet ingår också rörliga tilläggsköpeskillingar på maximalt 11 miljoner euro som kan utgå baserat på framtida resultatutfall för 2021-2023.

Anledningen till att Fragbite väljer att förvärva Lucky Kat, som utvecklar hypercasual- och casual-spel, är för att man har identifierat en rad potentiella synergier. Dessa innefattar spelmarknadsföring, datadrivna arbetsmetoder och delade kostnader för system.

Lucky Kat förväntas i år omsätta cirka 7,5 miljoner euro med en ebitda, alltså resultat före skatter och avskrivningar, på cirka 2 miljoner euro.

Läs mer