Influencio-vd:n tar bladet från munnen: ”Kommer ge svar”

InfluencioinfluencersKryptovaluta

Daniel Daboczy Foto: Jonas De Lange.

Tobias Blixt

Tobias Blixt

Reporter

Daniel Daboczy och flera stora influencers planerar att lansera en egen kryptovaluta. Men än så länge är det mesta okänt om satsningen.

“Det kommer att vara 40-60 sidor som kommer att ge svaret på alla frågor”, säger Daniel Daboczy till Realtid.

Fundedbyme-grundaren Daniel Daboczy är idag vd för det Singapore-baserade bolaget Technicorum och har lämnat crowdfunding för kryptovalutor. Bland annat har bolaget lanserat “Cancoin”, en kryptovaluta för att “adressera friktion och monetiseringsproblem i den växande lagliga europeiska cannabis-marknaden”. 

Men det är inte det enda projekt bolaget driver. Nyligen kunde Breakit nämligen avslöja att Daniel Daboczy planerar att lansera kryptovalutan Influencio. Den ska enligt Technicorum “lösa de osammanhängande betalningsmetoderna i den globala branschen för influencermarknadsföring”. 

LÄS MER: Influencernas nya krypto-projekt får det att knyta sig i magen på mig

Enligt bolagets hemsida har de redan idag flera stora influencers knutna till satsningen. I bolagets ledning och styrelse sitter bland annat Danjal Kanani, nära knuten till influencer-paret Joakim och Jonna Lundell. Han är också vd för det handelsstoppade börsbolaget Newton Nordic som influencergänget nyligen tog över under uppmärksammade former.

Finansieringen är klar

Breakit gjorde upprepade försök att kontakta både Danjal Kanani och Daniel Daboczy inför publiceringen utan att få några svar. Men i en intervju med Realtid har Technicorum-vdn nu valt att berätta lite mer om satsningen. 

Bland annat säger han att bolaget har drygt 100 anslutna influencers och andra sociala medie-profiler. Dessutom ska bolaget redan ha löst finansieringen.

“Det mesta är på banan, men det återstår en hel del med teknik, marknadsföring och vissa finansiella bitar. Däremot är finansieringen klar”, säger Daniel Daboczy till sajten.

Däremot är bolagets white paper, ett dokument med teknisk information om projektet, ännu inte helt klart. Utan det ska publiceras under veckan.

“Det kommer att vara 40-60 sidor som kommer att ge svaret på alla frågor.”

Läs mer