Mywatch sålde för lyxklockor på nätet – nu har de gått i konkurs

Mywatch

Foto: Unsplash / Istock

Jon Wahlqvist

Jon Wahlqvist

Webbredaktör

Tvingades lämna in efter problem en längre tid.

I mitten av november förra året möttes besökarna till Mywatch, en digital återförsäljare av klockor, av ett dramatiskt meddelande.

“Tisdag den 13 oktober 2020 råkade teamet i Mywatch ut för en mycket tragisk olycka och ingen i teamet kan för närvarande utföra något som helst arbete. Prognosen för när arbetet i Mywatch kan återupptas är för närvarande mycket oklar”.

Men det fanns en historia bakom. Redan innan den 13 oktober stod nämligen bolaget på ruinens brant och konkurshotet hängde hotande över Mywatch.

Jagade av Kronofogden

Som Breakit tidigare skrivit var det minst sagt skakigt i bolaget. De hade sedan länge obetalda skatteskulder, Kronofogden jagade dem och hade redan utmätt 25 stycken lyxklockor och företagets egna revisor sågade bolaget för att de inte hade upprättat en kontrollbalansräkning. Något de varit skyldiga att göra. Ovanpå det så dömdes en av företrädarna bakom Mywatch år 2016 till åtta månaders fängelse för flera fall av grovt bokföringsbrott.

Nu visar handlingar som kommit in till tingsrätten i Stockholm att bolaget till slut har gått i konkurs. 

Mywatch omsättning var som högst 2016 när bolaget omsatte 21 miljoner och gjorde en liten vinst på 50.000 kronor. Sedan dess har omsättningen dock fallit och årsredovisningen för 2020 har inte ens lämnats in till Bolagsverket.

Läs mer