Ägarna röstar för Capital Conquest förslag – Jocke & Jonna in på börsen

Influencer PanelInfluencerBörs

Influencerparet Jocke och Jonna. Foto: Press.

Martin Hävner

Martin Hävner

Reporter

Nu har aktieägarna röstat: Joakim och Jonna Lundells influencerprojekt tar över börsbolaget.

Tv-profilerna är numera även ledamöter i ett börsbolag.

Nu står det klart: en majoritet av aktieägarna i det börsnoterade Newton Nordic gav på en genomförd extrastämma sin välsignelse till det förslag som Capital Conquest lade fram för några veckor sedan.

Det innebär att Newton Nordic kommer att förvärva bolaget Influencer Panel genom att trycka nya aktier. Transaktionen innebär att ägarna till Influencer Panel, däribland Joakim och Jonna Lundell samt parets ekonomiansvarige Danjal Kanani, blir dominerande ägare i det börsnoterade bolaget. 

Även Capital Conquest förslag om ny styrelse i Newton godkändes. Det innebär att Danjal Kanani, Joakim Lundell, Felix Lehner, Jonna Lundell blir styrelseledamöter och Emil Åkesson styrelsens ordförande.

Gamla styrelsen lämnar

Ledamöterna i den gamla styrelsen lämnar samtidigt bolaget.

“Det noterades att Pelle Hjortblad, Peter Lundgren, Johanna Palmér och Magnus Sundelin därmed lämnar bolagets styrelse med omedelbar verkan”, heter det i den kommuniké som Newton har skickat ut. 

Breakit har i flera artiklar rapporterat om influencergängets börsplaner, först när de blev kända i ett förslag från det skandalomsusade bolaget Capital Conquest i början av oktober och sedan när Newtons ledning och styrelse protesterade mot planerna

Nästa steg i processen är att Nasdaq kommer att genomföra det som kallas en noteringsprocess. Då kommer börsoperatören i och med det stundande verksamhetsbytet utvärdera det noterade bolaget på nytt. Det handlar bland annat om ägarspridning, rörelsekapital, styrelsens sammansättning och om själva verksamheten.  

“Det noterades att beslutet är villkorat av att Nasdaq Stockholm godkänner den nya verksamheten för fortsatt upptagande till handel”, heter det i kommunikén från extrastämman. 

Redan ny vd 

Bara någon timme efter att Newton sagt att stämman röstat för Capital Conquests förslag kom ett nytt pressmeddelande: Danjal Kanani har utsetts till ny vd och den tidigare, Henrik Lewander, kommer få andra arbetsuppgifter. 

"Styrelsen tackar aktieägarna för sitt stora stöd och tilltro och nu blickar vi framåt. Och tillsammans så bygger vi ett framgångsrikt tillväxtbolag", skriver Newton som snart kommer att byta namn till Influencer Panel. 

Aktien i Newton gick upp omedelbart efter beskedet att influencergänget vunnit dragkampen. På torsdagseftermiddagen hade den gått med drygt 60 procent.

Läs mer