Sök

Sjunkande värdering på Rocker inför börsdebuten

Rockerfintech

Hanna Neidenmark, vd Rocker.

Olle Aronsson

Olle Aronsson

Medgrundare

Bankutmanaren går ut med mer information om sin notering. Både värdering och omsättning faller.


Fintech-bolaget Rocker har spikat sitt pris per aktie till 16:50 kronor vid den kommande börsdebuten.

Det innebär att hela bolaget får ett värde på strax under 1,5 miljarder kronor efter att noteringen genomförts. I det värdet räknar Rocker även in de pengar som bolaget nu ska ta in i en nyemission.

Bankappen ska plocka in lägst cirka 200 miljoner kronor och högst 230 miljoner kronor i expansionskapital.

Rockers två största ägare, Schibsted och LMK, har åtagit sig att teckna aktier för upp till 100 miljoner – alltså cirka halva beloppet.

Inga andra större investerare nämns i det pressmeddelande som bolaget skickade ut på tisdagseftermiddagen. 

"Rocker erbjuder kunderna ett alltmer komplett och transparent alternativ till den traditionella banken som gör att fler och fler väljer att flytta sitt finansiella liv till Rocker.  Vi har en bevisad affärsmodell med intäkter från flera olika källor såsom lån, krediter och betallösningar genom bra partnerskap", säger Rockers vd Hanna Neidenmark i en kommentar.

Att värderingen nu sätts till 1,5 miljarder innebär en nedgång då den senaste bekräftade värderingen på Rocker i privat miljö var 2 miljarder.

Även intäkterna i bolaget har hittills i år fallit. Under första halvåret 2021 hade Rocker intäkter på 40,1 miljoner kronor – ett tapp från 48,8 miljoner under motsvarande period i fjol.

Förlusten under första halvåret 2021 blev 57,6 miljoner, att jämföra med 46,5 miljoner under de första sex månaderna 2020.

Första handelsdag i Rocker förväntas bli den 29 oktober. Listningen sker på Nasdaq First North.

LÄS MER: Tappar intäkter och byter modell – så varför ska Rocker börsnoteras?

Läs mer