De samlar änglar i Malmö – gör sin första investering

Poasana e-handel
De samlar änglar i Malmö – gör sin första investering

Teamet bakom Poasana: Marcus Enqvist, Patricia Möller och Björn Persson. Foto: Press

Tobias Blixt

Reporter

Hövdings tidigare marknadschef Patricia Möller ska fixa bättre ljud i våra hem. Får investering från Ängelnätverk i Malmö.

Investerarnätverket Affärsänglarna i Malmö, som Breakit skrivit om tidigare, har som plan att samla 1000 personer för att göra just ängelinvesteringar tillsammans. Fokuset är att hitta bolag i Skåne, där tillgången till kapital inte är lika god som i Stockholms innerstad. Bakom nätverket står entreprenörerna Helena och Sami Sulieman som tidigare grundat det börsnoterade fintechbolaget Plexian. 

Nu har Affärsänglarna i Malmö gjort sin första investering – i före detta Hövding-chefen Patricia Möllers nya satsning Poasana. Bolaget har tagit fram ljudabsorbenter, i form av mjuka dekorationer som sitter på väggarna, för att skapa en bättre ljudmiljö i hemmet.

“Det är jätteroligt att just Poasana är vår första investering – inte bara för att vi verkligen tror på dem, men även då ett av våra mål med Affärsänglarna i Malmö är att sätta skånska företag på kartan”, säger Helena Sulieman.

“Jag vet av egen erfarenhet att det kan vara svårt med finansiering om man befinner sig utanför Stockholm. Sedan är det extra roligt att det är ett bolag som drivs av och är startat av en kvinna”.

Patricia Möller var under flera år marknadschef på cykelhjälmsbolaget Hövding. Med sina medgrundare Björn Persson och Marcus Engqvist vill bolaget nu få igång försäljningen i Sverige där försäljningen bland annat sker genom egen e-handel.

“Vi började satsa ordentligt i början av det här året, men har produktutvecklat längre. Vi kommer främst att sälja genom egen e-handel men har också en diskussion med olika återförsäljare för att få ut den på marknaden och bygga varumärke. Vi vill möta konsumenten på så många olika sätt som möjligt”, säger Patricia Möller.

Exakt vilken summa som investeras uppges inte, mer än att det rör sig om ett miljonbelopp Utöver Affärsänglarna i Malmö har också Mikael Dahlqvist från Hyresbostäder i Malmö investerat i bolaget.

“Det här är ett aktuellt problem nu när arbetsplatser flyttar hem och vi tillbringar mer tid hemma. Ljudet har oftast ingenstans att ta vägen i våra hem idag, vi har byggt och inrett för ögat och nu är det dags att vi börjar inreda för örat också”, säger Patricia Möller.

Läs fler artiklar
LÄS MER