Klarna tappar ännu en toppchef – går vidare till annonsbolag

KlarnaKlarna

Joakim Lundberg, slutar som Sverigechef för Klarna. Foto: Johanna Ekström

Towe Boström

Towe Boström

Reporter

Sverigechefen lämnar Klarna.

I början av augusti stod det klart att Klarna-grundaren Sebastian Siemiatkowski förlorar sin högra hand då vice vd:n Knut Frängsmyr lämnar bolaget efter nära tio år. 

Nu lämnar även Klarnas Sverigechef Joakim Lundberg sin post, rapporterar Di Digital. 

Joakim Lundberg har arbetat på Klarna sedan 2008, varav de senaste två åren som Sverigechef. Nu går han vidare till rollen som kommersiell chef och delägare i annonsteknikbolaget Danads. 

Danads har byggt en lösning för att koppla ihop småföretag med stora globala nätplattformar. På kundlistan finns jättar som Ebay, Bloomberg och Tripadvisor, och lösningen gör att den som vill köpa en annons kan göra allt via självbetjäning.

Sedan i våras är det förre finansministern och ägaren Anders Borg som håller i klubban i Danads. I år uppges bolaget räkna med en omsättning på runt 80 miljoner kronor och siktet är inställt på en notering under 2022. 

Joakim Lundberg till Di att han haft en häftig resa med Klarna där fintechjätten växt från 100 miljoner till 380 miljarder i värdering. 

”Men jag tror det är dags att sluta när något annat dyker upp som känns ännu mer spännande. Nu nådde jag den punkten, Danads lockade mig mer. Det kändes för bra för att säga nej till”, säger Joakim Lundberg.

Danads grundades 2013 av Istvan Beres och Peo Persson

Klarna meddelade nyligen att de skruvar om sin affärsmodell i Norden och förändrar flera produkter. 

Läs mer